Heb je eindelijk besloten om de bekende MSN chat om te ruilen voor Skype, en krijg je te horen dat je niet voldoet aan de leeftijdseisen? Dat klinkt niet helemaal terecht! Gelukkig lijkt de oplossing redelijk eenvoudig.

De aanstaande overgang van MSN naar Skype heeft nogal wat voeten in de aarde. Een van de meest voorkomende problemen die Softonic-gebruikers tegenkomen is dat hun account niet geldig is op Skype vanwege een leeftijdslimiet.

In dit artikel lees je meer over het probleem en bieden wij je een oplossing zodat je toch kan chatten met Skype.

Er staat een leeftijdsgrens op skype waardoor ik mijn MSN en Skype niet met elkaar kan verbinden, wat moet ik doen? Help!

Waarom werkt mijn MSN-account niet op Skype?

Skype heeft een leeftijdslimiet die ervoor zorgt dat kinderen onder de 13 geen chat-account kunnen maken. Dit heeft het bedrijf ingevoerd om kinderen online te beschermen. Maar hoe zit dat dan met al die mensen die ouder zijn dan 13 en niet meer online mogen door deze switch?

De oplossing lijkt simpel: controleer of je leeftijd correct in jouw Microsoft-account genoteerd staat. Dit doe je via de Live website. Veel mensen hebben nooit hun geboortedatum opgegeven, en in dat geval beslist Microsoft dat het om een Child-account gaat.

Als je inlogt met jouw gegevens kom je direct in het overzicht terecht, hier controleer en wijzig je ook jouw geboortedatum.

Staat je verjaardag niet goed in het systeem? Verander deze dan eenvoudig online om inlogproblemen te voorkomen. Als het goed is heb je hierna geen problemen meer met het gebruik van de chatdienst.

"Ik kan nog steeds niet inloggen!"

Heb je alles goed ingesteld en werkt Skype nog steeds niet op jouw computer? Microsoft biedt bij voorbaat al haar excuses aan en vermeldt op de website dat dit te maken heeft met de grote aantallen gebruikers die willen switchen. Lukt het je met de juiste instellingen nog steeds niet, dan biedt Microsoft aan je persoonlijk te helpen via hun support-website.

Het is natuurlijk wennen om van de oude, vertrouwde MSN Messenger over te stappen naar Skype, maar bij Softonic proberen we je hier zo goed mogelijk bij te helpen. Houd daarom ons blog in de gaten voor meer informatie over de veranderingen rond MSN en Skype.

Download hier MSN en Skype voor Windows.

Download hier MSN en Skype voor Mac.

Reacties

 • Guillaume Conings |
  19/04/13
  Guillaume Conings

  sedert ik ben moeten overgaan van MSN naar Skype ben ik ongelukkig. Ik ken niets van de techniek en ken geen engels en niemand van mijn kennissen kan mij helpen wat mijn probleem is? ik krijg geen contact meer met mijn webcam weet niet hoe ik kan telefoneren van p c naar p c weet niet hoe ik geblokkeerde personen kan déblokkeren misschien zijn er nog andere problemen die later opduiken kan mij iemand in eenvoudige taal stap voor stap vertellen hoe het moet? ik beschik over X P

 • w de vries |
  27/04/13
  w de vries

  waarom kan ik me op mijn laptop welwel aanmelden bij mijn msn en op mijn gewone pc noet dan moet ik skype installeren en ik vind het geen prettig programma , de letters zijn veel te klein dus heel veel moeite met lezen en er zit geen mogelijkhied op om de tekengroote te veranderen, daarnaast is het venster waar in je moet typen veel te klein meot een ander programma starten om mijn post op te halen wat omslachtig kunnen jullie skype niet aan passen net zoals msn

 • b. |
  01/06/13
  b.

  hoe oud moet je zijn als je op skype mag??

 • johan |
  17/07/13
  johan

  Ik vind dat maakt niet uit hoe oud je bent dat doet er niet toe hoe oud dat is onzin

27/07/16
Jouw avatar