Microsoft maakt een einde aan Windows Live Messenger en dwingt gebruikers om uiterlijk 8 april 2013 over te stappen naar het programma Skype. Dat is een flinke verandering die voor veel MSN-gebruikers niet bepaald goed uitvalt. Kun je bijvoorbeeld wel je Messenger-contacten meenemen naar Skype? Waar is Hotmail gebleven? Hoe werkt Skype eigenlijk?

Op deze en andere vragen geven we antwoord in een reeks artikelen over de overstap van Windows Live Messenger naar Skype. In dit overzicht vind je alles wat we over het onderwerp hebben geschreven. Telkens wanneer er iets nieuws bekend wordt over Windows Live Messenger en Skype vullen we deze gids aan.

Gids voor Windows Live Messenger en Skype

De overstap van Windows Live Messenger naar zijn opvolger gaat niet zonder slag of stoot. Veel Softonic-gebruikers geven aan dat zij belangrijke en populaire functies van MSN missen in Skype. Veel mensen hebben vragen over ontbrekende opties en wij proberen antwoord op deze vragen te geven in een reeks artikelen. Klik op de titel van een artikel om deze te openen.

Deel 1: Waar zijn mijn emoticons gebleven?

Deel 2: Ben ik te oud voor Skype? De leeftijdsgrens uitgelegd.

Deel 3: Hoe neem ik mijn MSN-contacten mee naar Skype?

Deel 4: Alternatieven voor MSN Messenger

Extra: Hotmail-notificaties ontvangen zonder MSN

Houd deze pagina in de gaten, we vullen bovenstaande lijst gedurende de komende weken aan met nieuwe onderwerpen. Wil je de overstap zo lang mogelijk uitstellen? Gebruik dan Messenger Reviver 2! Met dat programma blijf je gewoon MSN Messenger gebruiken, ook nadat Microsoft een officieel einde heeft gemaakt aan de dienst:

Hoe krijg ik MSN terug? Neem afscheid van Skype met Messenger Reviver 2

Alles over de overstap

Behalve een gids bestaande uit artikelen over losse onderdelen, hebben we ook een aantal algemene artikelen over de overstap van MSN naar Skype geschreven.

Skype vervangt MSN Messenger

Hier begon het allemaal mee: de aankondiging op 7 november 2012 van Microsoft dat MSN Messenger met pensioen wordt gestuurd. Het goede nieuws was dat er een vervanger klaar stond, namelijk Skype. Het programma dat je voorheen vooral gebruikte voor gratis bellen via internet werd in 2011 gekocht door Microsoft, maar bevatte grotendeels dezelfde functies als Windows Live Messenger. Vandaar de wisseltruc.

Microsoft stopt met MSN Messenger: overstappen naar Skype

Wat als je fervent MSN-er bent met een goed gevulde lijst contacten? Geen probleem. Al je vrienden, familie en collega's hevel je eenvoudig over van MSN naar Skype. Zo hoef je niemand te missen in je nieuwe chatprogramma. Hoe je de overstap maakt lees in bovenstaand artikel.

Video: Hoe neem ik mijn MSN-contacten mee naar Skype?

Om de overstap wat eenvoudiger te maken hebben bovenstaande stappen ook behandeld in videovorm. In het korte filmpje zetten we de stappen die je moet doorlopen nog eens op een rijtje.

Tutorial: Hoe gebruik ik Skype?

Heb je nog nooit Skype gebruikt, dan moet je misschien nog even wennen aan het programma. In deze tutorial legt Rutger enkele basiselementen van Skype uit. Informatie over hoe je je aanmeldt, videogesprekken, smilies enzovoorts vind je terug in het artikel.

Poll: Wat ga jij missen aan Windows Live Messenger?

Omdat Windows Live Messenger in Nederland nog erg populair is, zijn we heel erg benieuwd naar jouw mening. Wat ga jij het meeste missen aan MSN? De emoticons, spelletjes of juist alle mogelijkheden om het programma naar je eigen wensen aan te passen? Vertel het ons via bovenstaande poll.

Pidgin: MSN én Hotmail blijven gebruiken

Skype mist een reeks belangrijke onderdelen van Windows Live Messenger, zoals een Postvak IN voor Hotmail en eigen smilies. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar een goed alternatief voor Skype. We kwamen uit bij het chatprogramma Pidgin. In bovenstaand artikel lees je hoe je jouw MSN-account koppelt, zodat je ook in Pidgin gewoon je e-mails blijft ontvangen.

Weet je genoeg en wil je graag de overstap maken naar Skype? Download dan gratis Skype via één van de volgende links:

Voor alternatieven voor Skype/Messenger kijk je hier als je Windows gebruikt, Mac-gebruikers klikken hier. Zoals gezegd blijven we dit artikel aanvullen met antwoorden op vragen, tutorials en nieuwsberichten. Zet deze pagina bij je favorieten zodat je niets mist!

Reacties

 • vergauwen leonie |
  12/01/13
  vergauwen leonie

  beste , de msn van nu , daar staan enorm veel mails van me in ?? gaan die mee over naar skype , of ben ik die allemaal kwijt na 15 maart ? ik heb 8 verschillende msn adressen , en zo te zien kan ik er precies maar 1 over zetten naar skype ?

  dat chatten op skype gebeurd met piepkleine lettertjes en tekst , kan dit niet groter ?

  dank u

 • lewie |
  13/01/13
  lewie

  Voor die msn al zou je er 8 hebben kun je volgens mij via je hotmail accound gewoon naar toe gaan. Dus die mail zou nog moeten blijven liggen aldaar. wat betreft die contacten van msn's zou het inderdaad maar 1 op 1 moeten gaan gelden geloof ik. Die andere vraag over de kabouter letters is wel een vraagstukje en ooit viel me dat ook wel op . Ik moet ook nog eens gaan overstappen naar skypies

 • john |
  13/01/13
  john

  Dus als ik het goed begrijp kan je je mail niet meer lezen bij skype want heb die op de laptop gezet en ik kan niks vinden . Dat is dus erg slecht dan , ga ik mijn msn/skype e-mail gebruiken kan ik het nooit meer terug vinden als iemand me een mail stuurd

 • ans |
  16/01/13
  ans

  ik snap niet waar de de mail nu komt die komt nu bij hotmail hoe krijg je die dan op skype

 • Windows Live en Essentials |
  19/01/13
  Windows Live en Essentials

  Hotmail is een apart programma uit het Pakket: WINDOWS ESSENTIAL voor WINDOWS Xp, Vista, 7 & 8

  Skype is onderdeel geworden van Windows Essentials (Movie maker, Skype, Writer, Hotmail etc.)

  zet je account (MICROFT ACCOUNT = Windows Live account) over naar Skype en je contactpersonen worden erin gezet, je kan BLIJVEN CHATTEN EN VIDEO GESPREKKEN VOEREN MET DE PERSONEN DIE NOG STEEDS MSN GEBRUIKEN

  MSN is een apart programma en is dus Niet Windows Live (dat was het pakket voor Windows Essentials, met Windows Essentials werd Skype vervangen door MSN omdat MSN ''gratis'' was en Skype werd ingevoerd Op telefoons... Microsoft kocht Skype omdat msn alleen voor pc's werd gebruikt en Skype voor Pc's, Telefoons en tablet's en er ook gewone mensen mee gebeld konden worden.

  Skype is dus de vervanger van MSN en niet van het hele Hotmail, Movie Maker, Familly Writer etc.

  Microsoft wilt dat je je e-mail account gebruikt bij Skype om je contacten over te zetten van MSN naar Skype

 • Nathalie |
  24/01/13
  Nathalie

  Is er dan een manier om hetzelfde idee van Hotmail op mijn scherm te krijgen?

  Ik vind het wel handig als ik mijn comp. aanzet en er koomt een pop-up u heeft mail?

  Misschien ben ik een leek erin maar heb altijd messenger gebruikt en nooit verder gekeken...

 • harrie |
  24/01/13
  harrie

  begrijp ik goed dat ik mijn huidge emoticons in mijn huidige msn ingebakken niet meer kan gebruiken zodra ik skype geinstallerd heb en msn verwijderd is daarna want dat gebeurt direct na de install zie ik....

  op die manier zou ik jarenlang voor niks emoticons gespaard hebben en zouden ook massas mensen zelfs geld ervoor uitgegevn hebben om eraan te komen wat ze nu in en klap kwijt zijn

  als hotmail inderdaad gescheiden gaat werkn van dat skyps zul je dus ook apart moetn inloggen ik gebruik hotmail onder andere omdat het ook in buitenland makkelijk te openen is en omdat het qua werkgevers etc gemakkelijk aanspreekbaar is maar ik moet er niet aan denken dat zulke mensen straks van mij gaan eisen dat ik een webcam aanzet om te zien wie ik nu werkelijk ben dan is de privacy helemaal weg en bedenk nog maar meer future onzin wat dat betreft die alleen maar nadelig is voor je

 • dolfijntje |
  24/01/13
  dolfijntje

  ik heb mijn accounts samengevoegd, maar zie de messenger mensen niet online. Als ik msn open zie ik wel online, als ik dan skype en msn heb aanstaan, als ik dan via msn bericht krijg ik ook een popup in skype, sluit is msn weer kan ik niet met diezelfde persoon berichten uitwisselen, zien mij niet online en ik hen niet, wat is er fout?

 • Kirsten |
  24/01/13
  Kirsten

  - Je kunt nu niet offline zijn op msn of skype los van elkaar. Je moet of online zijn bij allebei, of je moet helemaal gaan uitloggen etc. wat nogal een gedoe is. Of ik heb het nog niet ontdekt....

  - Je kunt niet zien hoeveel mails je hebt zoals je kon zien bij msn.

  - Verder even wennen aan de smileys van Skype, je eigen smileys ben je mooi kwijt en kun je ook niet toevoegen.

  De rest vind ik allemaal wel prima zo!

 • Elly |
  25/01/13
  Elly

  Ik baal enorm dat ik de vele mogelijkheden van msn nu kwijt ben, zoals zelf je tekstgrote en -kleur aanpassen, alle emoticons zijn weg en die op skype zijn vreselijk ouderwets, de mogelijkheid om in 1 oogopslag te zien of je mail hebt. Ik heb nu skype met al mijn contactpersonene, maar ik vind het absoluut geen verbetering. Het wordt een upgrade genoemd, maar voor mij is het een downgrade. Het is onoverzichtelijk, het ziet er gewoon niet mooi uit en je hebt geen enkele mogelijkheid om ook maar iets te veranderen. Echt waardeloos!

 • berghmans tim |
  25/01/13
  berghmans tim

  ben nog leek met pc mijn msn live messenger stond op scherm bij het opstarten zo dat ik mijn mails van hotmail direkt kon zien nu wers mijn gisteren gevraagd om skyp te downloden maar nu vind ik niks meer terug zelfs mijn mails van hotmail niet meer hoe kan ik dit terug vinden aub

 • betsie |
  25/01/13
  betsie

  door het open van mijn msn live kreeg stond op mijn scherm nu werd mij gevraagt om van live.nl skyp te downloden dat heb ik dus ook gedaan maar nu kan ik mijn mails niet meer zien of lezen hoe vind ik dit terug aub wand zo vind ik het maar niets mvg betsie

 • boos |
  25/01/13
  boos

  dit is echt zo niet leuk, ik vind het verschrikkelijk. geen mail zien geen vind ik nog het ergst en dat domme gebel via je pc als ik dat had gewilt dan had ik skype wel erbij genomen. en op msn kon je ook als je wou met elkaar bellen,wat ik nooit deed,maar jah dit is voor mij echt de domste upgrade die ze ooit hebben gemaakt, en ik denk dat ik hier ook geen gebruik van ga maken dan maar niet chatten. jammer ik denk dat er veel mensen zijn die alleen nog maar de pc gebruiken om iets op te zoeken de rest gaat dan via bb ofsow. het ergste is je ken je msn ook niet meer terug zetten als je deze upgrade hebt gedaan.

 • dora |
  25/01/13
  dora

  ik ben mijn msn kwijt omdat ik msn + skype heb gedownload wat moet ik doen????? heeft iemand goede raad voor mij ik kan niet zonder msn!! -__-

 • dennisje |
  25/01/13
  dennisje

  ik vindt dit gewoon bagger dat skype!!!! kan niet eens zien of ik mail heb. en skype vindt ik zeer slecht van kwaliteit. dit is echt een achteruitgang. het heeft niks met upgrade te maken, maar gewoon met geld

 • Alex |
  25/01/13
  Alex

  Je email kan je lezen door bv in google hotmail in te tikken.

  Ik ben dan gelijk in mijn hotmail , waar ik godzijdank me nieuwe email netjes kan lezen.....en gelukkig niets kwijt.

 • kwaad en teleurgestelt |
  26/01/13
  kwaad en teleurgestelt

  jah dubbel werk dus , daar zit niemand op te w8ten. miss gaat iemand nog een aktie beginnen op fb dan kunnen we die allemaal steunen. ik maak daar graag fb voor aan. dus wie ow wie??

 • Remco |
  26/01/13
  Remco

  Ben het er inderdaad helemaal mee eens dat skype niet echt een verbetering is eerder een verslechtering wil er ook niet aan maar ja je word gedwongen of je nu wil of niet je hebt het maar te doen wand het einde van msn is in zicht erg jammer dus en ja ik vind het erg jammer dat je niet meer zo veel kan aanpassen op je pagina en je ook je mail nog eens kwijt bent en die dus niet meer kan openen in skype vind het dan ook erg jammer dat skype dit niet heeft overgenomen van msn als ik dus mocht kiezen zoals vele geef mij maar msn en begraaf skype

 • Mathijs Boer |
  26/01/13
  Mathijs Boer

  O MIJN GOD SKYPE IS GOED BETER ZELFS MAAR ANDERE MSN WAS OOK GOED!:) Dus mij maakt niet uit ze zijn ALLEBEI SUPER KWALITEIT IK BEN NIKS KWJIT GERAAKT!:))))!!!!!!!!!!!!

 • Julian |
  26/01/13
  Julian

  SKYPE IS DE BESTE!

 • alie.bos50 |
  27/01/13
  alie.bos50

  nou nee ik ben men oude postvak kwyt en men msn nou hoe krijg je die weer jaja tis mischien gemakelijk die nieuwe maar laat dan astublief de post vak wel de oude in geen nieuwe ik ben alles kwijt

 • flipje |
  28/01/13
  flipje

  Hier hetzelfde probleem ik heb skype gedownload en zoek nu naar het knopje POSTVAK IN om op te klikken... Deze blijkt er nie op te zitten!!! Echt geen verbetering(msn was veel praktischer mijn gedacht!!!) Skype doe hier aub. wat aan, want er zullen veel mensen niet content zijn !!!!

 • kat |
  28/01/13
  kat

  bij mijn jongste kinderen kan het niet aan skype gekoppeld worden omdat ze te jong zijn. Dus zij moeten alles opnieuw invoeren. heel stom en vervelend voor hen

 • Nancy |
  28/01/13
  Nancy

  Ik heb ook skype geinstalleerd maar nu ben ik alle mails die ik in aparte mappen had staan, kwijt. Hoe krijg ik die in godsnaam terug want daar zaten belangrijke mails tussen. M'n huidige mails kan ik wel openen via hotmail maar die aparte mappen zijn spoorloos. Baal ik flink van.Stomme skype... ik wil niet eens bellen... ik chat liever!!!!!!!

 • Nancy |
  28/01/13
  Nancy

  Ik ben dus al mijn aparte mappen met mail kwijt. Waar zijn die in godsnaam gebleven!!! Er zitten een paar belangrijke dingen bij. Ik hoop dat er snel een antwoord komt.

 • janny |
  31/01/13
  janny

  waarom kan skype en hotmail niet samen, dat is wel zo makkelijk vooral voor oudere mensen het is niet bij te benen al mijn contactpersonen zitten nog op msn dus ik krijg ze niet te pakken op skype, ik hoop dat er snel wat aan gedaan word. vrgr

 • Mario |
  31/01/13
  Mario

  even een berichtje voor de mensen die wel skype in de toekomst gaan gebruiken je bend wel je postvak in kwijt van hotmail/outlook maar dan kan je je hotmail op je bureaublad zetten heb ik ook gedaan en is wel zo handig.

 • sanne |
  02/02/13
  sanne

  idd, die email. iedere keer naar hotmail gaan is rete irritant. dus doe t maar via de telefoon (ook niet altijd even handig, maar ik moet iets). we mopperen hier wel, maar een goed antwoord hebben we nog niet gehad????? ook irritant!!!

 • Hennie |
  03/02/13
  Hennie

  Een verandering is niet altijd een verbetering. Moet weer zoeken en rondvragen. Waarom niet alles gewoon laten zoals het was??? De jeugd is er misschien snel mee weg...

 • me |
  03/02/13
  me

  Er is er maar 1 die altijd moeilijk moet doen en dat is microsoft.

  Je kunt toch genoeg ander alternatieven gebruiken.

  Je wilt toch niet afhankelijk zijn van die gasten

 • rebecca415 |
  03/02/13
  rebecca415

  windows live mail...blijfd dat wel bestaan? anders weet ik niet hoe ik mijn e-mails moet openen en msn plus blijft dat ook om op skyp te komen

 • patricia lachman |
  03/02/13
  patricia lachman

  hoe installer ik het progamma want ik hou niet van downloaden

 • PHIIPPE |
  06/02/13
  PHIIPPE

  bij overschakeling is het hier misgelopen. contactpersonen werden niet overgezet naar skype.Maar ondertussen kan ik ook niet meer inloggen op msn met mijn bestaande mailadres. Daar ik overgang maakte kan ik niet meer op msn inloggen daar profiel verdwenen... met als gevolg ook al mijn contacten ... BALEN IS DAT ................ BALEN IS DAT ................ BALEN IS DAT ................ BALEN IS DAT ................ NU het ik in totaal 3 msn profielen (eentje voor familie, werk en sportclub) Kan je van meerdere msn profielen de contacten overdragen naar skype? Daar ik eerste msn profiel ben kwijtgeraakt durf ik de andere profielen niet over te zetten ...

  HELP HELP HELP HELP HELP HELP HELP HELP HELP HELP HELP HELP HELP HELP HELP HELP HELP HELP HELP HELP HELP HELP HELP

 • arthurvanvliet |
  06/02/13
  arthurvanvliet

  Voor iedereen die de overstap naar Skype niet ziet zitten omdat je daar je Postvak IN en eigen smilies mist: we hebben het artikel geüpdatet! We kijken in een nieuwe blogpost naar Pidgin als alternatief voor MSN/Skype.

 • Barry |
  06/02/13
  Barry

  Ik heb mijn messenger account geactiveerd in Skype. Nu blijkt dat ik de stap om je messenger contactpersonen over te zetten door heb geklikt.

  Skype verwijderd en opnieuw geinstalleerd maar die vraag komt nu niet meer voorbij.

  Het lijkt wel of het nu onmogelijk is geworden om de contactpersonen over te zetten?

  Weten jullie of dit nog mogelijk is en hoe dan?

  Alvast bedankt voor jullie tip(s)!

 • raymond65 |
  06/02/13
  raymond65

  ik ga mee met de verandering ;kan niet anders na formateren van comp wil ik alles terug zetten ; zie kan geen messenger meer is skype ok die heb ik terug [vraag niet hoe] maar wat niet meer kan is de post vak in ;hotmail kan niet meer terug halen =???? wat gaat er fout heb nu ook de essnetail er bij de crome versie alles op aan raden van windos ; maar geen hotmail=? zie outlook versie maar geen mij eigen vertrouwde mat all mij contakten er in ; hotmail terug =??

 • Inge |
  09/02/13
  Inge

  Weet iemand hoe ik skype op mijn mobiel ingelogd houdt? Hij is elke x weer uitgelogd, dat is niet handig

 • Jacky |
  10/02/13
  Jacky

  Ik heb ook alles overgezet en nou kan ik msn niet meer terug krijgen! Het ergste vind ik dat je bij outlook iedere keer moet inloggen. Ik wil net als bij msn/hotmail dat ik bij het opstarten van de pc automatisch word aangemeld. Dan kwam dat poppetje onderin en zag je dus gelijk of je mail had! Ik vind Skype helemaal niks en de oude hotmail vond ik er veel beter en leuker uitzien!

 • butterfly |
  16/02/13
  butterfly

  ik zit er idd ook mee dat ik iedere keer naar mijn hotmail moest om mijn mail te bekijken. sinds skype is het allemaal zo dubbel werk en het is idd een achteruitgang..heb skype er weer afgegooit, want pc begon trager te werken en liep steeds vast. maar begrijp dat ik straks wel aan de ellende van skype vast zit......hoe kon msn zo dom zijn om dit door skype over te laten nemen, de hele wereld gebruikt msn. ik wil ook niet zo maar iedereen op mijn fb toe laten omdat ik daar ook prive foto's op heb staan DUS IK ZEG, MSN MOET GEWOON BLIJVEN EN SKYPE WEGWEZEN

 • manon |
  19/02/13
  manon

  hoe zet je hotmail dan op je tabblad?

 • kaat |
  27/02/13
  kaat

  hoe kom je erachter wat je skypenaam is?? Via mijn laptop moet ik me aanmelden via mijn mail adres, maar ergens anders heb ik mijn skypenaam nodig.. Graag een reactie wie dit wel weet aub.

 • sandrine |
  27/02/13
  sandrine

  hoe doe je om een paswoord te zetten op skype ?als ik de snelkoppeling klik gaat hij direct open .

 • Timo |
  02/03/13
  Timo

  Heey ik heb voor mijn games een speciaal email addres aangemaakt maar toen ik berichten kreeg dat het ging veranderen dacht ik bij mezelf : hou ik wel het zelfde email addres ?? Weten jullie of je je email addres houd als je bij hotmail een addres hebt eb het gaat veranderen ? Mvg timo 15 jaar

 • Mic |
  03/03/13
  Mic

  En al die site's waar ik msn acount als postadres staat ingeschreven zowel prive' en zakelijke moet ik allemaal veranderen naar een nieuwe Email acount jezus dat duurt dagen anders kunnen we daar niet meer mee consponderen dan krijg je invalid acount op die sites. MSN u bent erg onduidelijk skype was dat al jaren en gebruikte die mischien 2 x in 3 jaar waarom bleef ik bij msn ik wil niet bellen ik wil gewoon mailen overzichtelijk en niet ONoverzichtelijk en mijn belangrijke bewaar mail Foetsie KOST MIJN DAGEN om die allemaal over te zetten ook bij de site's en bank waar ik in geschreven staat.

  Ik denk dat ik maar overstap op Gmail maar ja mijn goede gewonen email acoutNAAM bij klanten is zeker te grabbel kan ik die ook weer opbouwen duurt jaren want hij is niet zomaar over draagbaar. Hoe weten die klanten mijn te vinden niet meer op de oude acount naam.

  Voor mensen die MSN Sype hebben ge update en niet zo gauw hun gegeven meer weten te vinden en niet meer kunnen aanmelden gebruik systeem herstel dan kan je nog even terug op msn aanmelden en evtw je dingen doen tot de devenative eind van msn

  ERG JAMMER en onproffessioneel

 • mic |
  03/03/13
  mic

  HAD MSN niet aangevuld konden worden met skype onderdeel en skype van de buis. had het minder gaotis geweest voor iedereen

 • Lapecosa |
  03/03/13
  Lapecosa

  Ik heb al jaren skype onder een andere inlog. Zal ik dan verschillende skype's moeten gebruiken. Dat vind ik nutteloos, want mijn interesse is niet dat ik met alle contactpersonen zou skypen. Ik heb 2 verschillende MSN accounts met elk een andere emailadressen. Wat gebeurd er met de mails en foto's die erop staan? Zal ik ze nog kunnen lezen? Ik wil wel een outlook account opmaken als alias maar zal iedereen me nog automatisch kunnen bereiken als ze me via de oude MSN accounts bereiken? Ik heb al via Microsoft mijn vraag gesteld, maar ik krijg maar geen antwoord. Kunnen jullie me helpen wat ik juist moet doen? Msn mails kan je overal lezen. Zal ik dat nog kunnen doen?

 • aringenoldus |
  07/03/13
  aringenoldus

  Ik ben 86 jaar en de computer is mijn vriend ik heb veel vrienden op de MSN maar nu weet ik het niet meer,wat doen jullie mensen aan. Ik durf niet naar Skype te gaan,laat MSN voor wat het was alstublieft.

 • H Jonker |
  14/03/13
  H Jonker

  In skype (home) kun je je stemming aangeven en aan je vrienden meedelen wat je gaat doen. Weet iemand hoe je deze berichten/mededeling) weer kunt verwijderen? Ze blijven er nu steeds opstaan. Ik ben degene die hier een antwoord op heeft, bij voorbaat al dankbaar.

 • HJonker |
  14/03/13
  HJonker

  Op deze site staan verschillende vragen van mensen. Worden deze vragen per mail beantwoord? Wat ik kan nergens een antwoord bij zien staan? Of is di een 'domme'vraag?

 • Marijke van Remoortere |
  16/03/13
  Marijke van Remoortere

  Ineens is mijn on line niet meer actief ..krijg alleen een grijs icoon Video is niet bruikbaar.En gister deed hij het nog. Wat is dat ineens?

28/07/16
Jouw avatar
 1. 1
 2. 2
 3. Volgende