Advertentie

Artikel

Op vakantie in Nederland: apps met tips en trucs voor je kampeervakantie

Op vakantie in Nederland: apps met tips en trucs voor je kampeervakantie
Niek Leermakers

Niek Leermakers

  • Bijgewerkt:

Met deze fijne zomer is het absoluut geen straf om in eigen land op vakantie te gaan. In de serie ‘Op vakantie in Nederland’ laten we je zien hoe je met behulp van apps álles uit je vakantie in Nederland haalt. Deze week bekijken we de apps met de beste tips en trucs voor je kampeervakantie.

Praktische problemen

Iedereen die wel eens heeft gekampeerd, weet dat je vroeg of laat wel tegen een aantal praktische problemen aanloopt. Hoe kook ik een hemelsnaam een volledige maaltijd op één gaspitje ? Wat kan ik doen tegen een wespensteek? Of erger nog: hoe zet ik mijn tent zo op dat hij niet in de volle zon staat? Met behulp van onderstaande apps vind je het antwoord op die vragen in een handomdraai.

Sun Seeker 3D

Je bent eindelijk op je kampeerplek aangekomen en je vraagt je af waar je de tent neer moet zetten. Het liefst uit de zon natuurlijk, zodat je ‘s ochtends niet in een sauna ontwaakt. Dankzij Sun Seeker weet je precies wat de baan van de zon is. Zo kun je jouw kampeerplek ideaal inrichten, bijvoorbeeld met je tent in de schaduw en je tafel en stoelen in het aangename schemerlicht van de avond. De app geeft je een keur aan gegevens en laat je met behulp van augmented reality zien wat de precieze positie van de zon is, op ieder moment van de dag.

Smulweb 2.0

Omdat kook-apps die speciaal gericht zijn op koken in de wildernis (of op het kampeerterrein) ontbreken in de app-winkels, kiezen we in dit geval voor Smulweb 2.0. De populaire recepten-app heeft namelijk een aparte sectie voor kampeergerechten. In deze sectie vind je meer dan 200 éénpansgerechten en andere smakelijke maaltijden die je met weinig kookgerei in elkaar flanst. Heb je dus geen zin in wederom die macaroni met Smac, dan ben je bij Smulweb 2.0 aan het goede adres.

Kamperen

Wist je dat Nederland 134 natuurkampeerterreinen telt? Deze campings zijn misschien niet allemaal even luxe, maar bieden je wel een unieke kampeerervaring: rustig, midden in een natuurgebied en genoeg ruimte voor iedere kampeerder. Met de app van Kamperen vind je eenvoudig alle terreinen in Nederland. Enige voorwaarde: je moet lid zijn van Stichting Natuurkampeerterreinen à 14.95 euro per jaar, waarbij je een contract tekent dat je respectvol om zult gaan met de natuur op en rondom het terrein.

Ultimate Survival Manual

Oké, in Nederland zal het je niet zo snel overkomen (hooguit op de Veluwe), maar toch: je raakt bij een flinke wandeling verdwaald in het bos en voelt je verloren in the middle of nowhere. Gelukkig is daar de app Ultimate Survival Manual, waarmee je je een echte Bear Grylls waant. In feite is Ultimate Survival Manual slechts een e-book in app-vorm, maar dat mag de pret niet drukken. De app heeft namelijk ontzettend veel informatie in huis om zo iedere gevaarlijke survival-situatie te overleven. Ook al kom je nooit in zo’n situatie terecht, dan kun je de app alsnog gebruiken om je reisgenoten te imponeren met het perfecte kampvuur of een prachtige scheepsknoop.

Hulp op Zak

De handige app Hulp op Zak is een medisch woordenboek in zakformaat. Daarnaast zie je per vakantiebestemming (ook buiten Nederland) informatie over de lokale ziekten en aandoeningen, zodat je je daarop kunt voorbereiden. Hand op Zak heeft een woordenboek in het Nederlands waarmee je eenvoudig moeilijke medische termen opzoekt, en biedt deze service ook in andere talen. Dat is wel zo handig als je met een buitenlandse arts of andere hulpverlener moet communiceren.

De vakantie is bijna ten einde

Aan alles komt eind: zo ook aan je ontspannen vakantie in eigen land. Wil je nog eens teruglezen wat we allemaal in de serie  ‘Op vakantie in Nederland’ hebben besproken, klik dan op deze link. Niet getreurd, want volgende week zijn we terug met onze laatste aflevering in de serie!

Lees ook:

Niek Leermakers

Niek Leermakers

Het nieuwste van Niek Leermakers

Editorial Richtlijnen