Advertentie

Artikel

10 vragen aan Abbey Games: ‘Dit wordt een goede game!’

Niek Leermakers

Niek Leermakers

  • Bijgewerkt:

Nederlandse start ups boeken steeds vaker succes in het buitenland. De jonge bedrijven hebben unieke ideeën en grootse plannen. Reden genoeg om wekelijks een ontwikkelaar achter één van die succesverhalen aan de tand te voelen. Deze week is het de beurt aan Manuel Kerssemakers van de Utrechtse gamestudio Abbey Games.

Het team van Abbey Games uit Utrecht.

Hoe kwamen julllie op het idee voor Renowned Explorers?

“Nadat onze eerste game Reus uitkwam, had iedereen van Abbey Games genoeg ideeën over een nieuw spel. Tijdens een aantal brainstormsessies kwam het idee van de ontdekkings-game Renowned Explorers als beste uit de bus. Het concept van Renowned Explorers heeft volgens ons de meeste potentie. We pakken de game groots aan, met een nieuwe engine en een mix van 2D- en 3D-graphics.”

Wat voor game is Renowned Explorers en voor wie is de game bedoeld?

“Renowned Explorers wordt een tactische turn based strategy game. Je stelt een reizigersgroep samen die samen op zoek gaat naar een schat. We richten ons niet alleen op de fanatieke pc-gamer, maar ook op mensen die niet gewend zijn veel te spelen. Renowned Explorers wordt een vriendelijk spel, waarbij we laten zien dat het niet altijd over vechten gaat. Gamen is volgens ons leuk voor iedereen!”

Renowned Explorers heeft een bonte verzameling karakters.

Wat hebben de Dutch Game Awards jullie tot nu toe gebracht?

“Die awards hebben ons veel erkenning gebracht, vooral binnen Nederland. International betekenen de Dutch Game Awards helaas niet zoveel. Dankzij Reus hebben we ook internationale aandacht gekregen en veel fans van indie games kennen Abbey Games nu. Dat is een fijn uitgangspunt voor onze tweede game.”

Hoeveel spelers heeft jullie succesvolste game Reus?

“Reus is 600.000 keer verkocht via Steam en de Humble Bundle.”

Verwachten jullie het succes van Reus te evenaren?

“We verwachten het verkoopsucces van Reus absoluut te evenaren met Renowned Explorers, want we hebben nu meer tijd én meer mankracht. Bovendien leerden we ontzettend veel van het ontwikkelingsproces van Reus. Dit wordt een goede game!”

Het succesnummer van Abbey Games, genaamd Reus.

Hoe heeft een relatief kleine Nederlandse gamestudio het zover geschopt?

“Ten eerste hebben we ons altijd aan dezelfde visie gehouden. Tegenslagen en andere factoren die afleiden hielden ons niet tegen om Reus te maken. Daarnaast is Steam toch wel de belangrijkste succesfactor. Als je game niet via Steam te koop is, dan heb je al een achterstand. Het heeft ons veel moeite gekost, maar uiteindelijk ging Steam akkoord.”

Wat is het idee achter de mini-site van Renowned Explorers?

“Dit keer willen we de buzz rondom ons nieuwe spel gaande houden. De komende tijd komen er steeds meer items op de tafel beschikbaar en leren mensen meer over de game. Ja, we denken nu ook in marketingtermen.”

De mini-site van Renowned Explorers.

Hoe verloopt op het ontwikkelingsproces, gaat alles volgens plan?

“We proberen ontzettend veel nieuwe dingen, maar de ontwikkeling verloopt volgens schema. Het blijft spannend, want we weten nog niet tegen welke problemen we volgende maand aanlopen.”

Wanneer kunnen we Renowned Explorers verwachten?

“Aan het einde van 2014 hopen we een aantal pre-testers uit te nodigen om de game te spelen. Of we tegen die tijd het spel daadwerkelijk uitbrengen, weten we helaas nog niet.”

Wat gaat Renowned Explorers beter of leuker maken dan andere games?

“Ten eerste gaat de game er erg mooi uitzien, qua game art en graphics. Daarnaast richten andere videospellen binnen het turn based strategy-genre zich meer op vechten en sterker worden. Bij Renowned Explorers gaat het vooral om het ontdekken van de speelwereld. Je hebt veel interactie met de omgeving en karakters. Soms is het beter om te vechten, maar vaak moet je het slimmer aanpakken. Een diplomatieke oplossing werkt dan het beste. Dát maakt Renowned Explorers interessanter dan andere games.”

Lees ook:

Niek Leermakers

Niek Leermakers

Het nieuwste van Niek Leermakers

Editorial Richtlijnen