Advertentie

Artikel

Inspiratie nodig? Check de favoriete apps van de Softonic-redactie

Niek Leermakers

Niek Leermakers

  • Bijgewerkt:

De vraag ‘Android of iPhone?’ leidt hier op de redactie tot verhitte, maar ook wel ludieke discussies. Op dit moment kunnen we echter noch iOS, noch Android als winnaar uitroepen: het staat 2-2. Wat we wél kunnen doen is onze app-expertise met jullie delen. We zijn dag in dag uit bezig met applicaties, of dat nu op de werkvloer is of op het aangename strand van onze thuishaven Barcelona, en we vertellen daar graag over. Daarom beantwoorden we hier de vraag; ‘Wat zijn je favoriete apps?’

1. Telegram

Persoonlijk vond ik het geen probleem dat Facebook WhatsApp overnam omdat ineens bijna al mijn vrienden overstapten op mijn favoriete berichtenapp Telegram. Het fijne aan dit programma is dat het vrijwel hetzelfde werkt als WhatsApp, maar je hebt ook de mogelijkheid je berichten in Secret-modus te versturen. Dit betekent dat Telegram jouw berichten niet opslaat op een server. Daarnaast stel je, als je wilt, een timer in bij bepaalde gesprekken. Dit voegt een leuk element van populaire apps als Snapchat toe.

2. Divide

Werkmails, persoonlijke e-mails, spam; soms werd het aantal berichten in mijn inbox me bijna teveel. Divide helpt me mijn werkberichten te scheiden van de dagelijks e-mailstroom. Zo heb ik in één app overzichtelijk toegang tot mijn werkmail en kalender. Mijn persoonlijke account hoeft zo niet de hele dag te verversen en kan tot het eind van de dag wachten. De interface van Divide voor iOS is strak en duidelijk, wat onderweg werken gemakkelijk maakt.

3. DayOne

Zolang als ik me kan herinneren houd ik een dagboek bij waar ik belangrijke dingen inschrijf. DayOne zorgt ervoor dat ik m’n journal altijd bij me heb zonder dat ik er daadwerkelijk mee hoef te sjouwen. In een handige tijdlijn voeg ik alle noemenswaardige berichten toe met foto, locatie, notities, weersomstandigheden en tags. Net als een echt dagboek opent deze app alleen als je de sleutel hebt: een viercijferige toegangscode die je zelf instelt.

1. yr.no

Deze Noorse KNMI heeft me in Nederland al overtuigd van hun accurate voorspelling van het weer. Hier in Barcelona doen ze het weer (no pun intended).

2. ShakeIt

Ik ben een fanatieke iPhone-fotograaf en deze Polaroid-app helpt me een bepaalde uniformiteit aan te brengen in de foto’s. Al zijn niet alle foto’s geschikt voor bewerking.

3. Voetbal International

Ik check deze app dagelijks een paar keer sinds ik in Barcelona woon. Ben en blijf toch geïnteresseerd in de ‘Mickey Mouse’-competitie in het algemeen en PSV in het bijzonder.

1. Android Weather (Weer & Klok Widget)

Het eerste wat opvalt aan mijn startscherm is de hoeveelheid ruimte die de Weer & Klok Widget inneemt. Zonde, zou je zeggen maar au contraire. In de drie maanden in het jaar dat het niet zonnig en warm is in Barcelona zie ik graag snel wat ik kan verwachten zodra ik de deur uitga. Dat is nog niet alles; de schat aan informatie die deze widget geeft is enorm. Met 1 druk op de app ga ik trouwens direct naar mijn klok, alarm of agenda. Multifunctioneel dus.

2. Free Advanced Task Manager

Verder heb ik de widget van Free Advanced Task Manager op mijn startscherm. Zodra ik klaar ben met mijn telefoon, druk ik altijd op de startknop om vervolgens via deze widget alle processen op de achtergrond af te sluiten. Dit bespaart me een hoop batterijverbruik. Verder wil ik eenvoudig toegang hebben tot de voetbalstanden in heel de wereld, dus SportMate is onmisbaar. Voor mijn muziek gebruik ik Grooveshark.

3. BaconReader / Plume

Tot slot, ik werk voor/dankzij/met het internet. Ik schrijf veel over games en om van alle nieuwtjes in de gameswereld op de hoogte te blijven gebruik ik BaconReader voor Reddit en Plume voor Twitter. Zo heb ik alle scoops direct op mijn mobiel dankzij deze 2 apps op mijn startscherm. Mocht het nieuws over een Android-game betreffen, dan heb ik gelijk de Play Store binnen handbereik. Mijn startscherm houdt dus rekening met mijn wensen in de privésfeer als ook met mijn benodigdheden voor werk. Oh ja, af en toe verstuur ik ook een berichtje via WhatsApp, ondanks dat Facebook het gekocht heeft.

1. Feedly

Ik volg veel websites en deze veredelde RSS-reader bundelt een onbeperkt aantal websites in verschillende categorieën. De app kiest zelf de belangrijkste berichten en presenteert deze elke ochtend in een mooi, visueel overzicht. Zo lees ik tijdens mijn metrorit naar kantoor het belangrijkste nieuws over tech, muziek, politiek en voetbal. Ideaal!

2. Duolingo

Een nieuwe taal leren is moeilijk en soms een beetje saai. Met de gratis app Duolingo speel ik tijdens verloren uurtjes de verschillende taalquizzen, waardoor ik niet eens merk dat ik een taal leer. Spelenderwijs leren, ook al is het een cliché, werkt écht.

3. Upcoming

All work and no play make Niek a dull boy, zou Jack Nicholson zeggen. En daar heeft hij helemaal gelijk in. De app Upcoming prestenteert humoristische lijstjes à la Buzzfeed. Pure ontspanning.

Apps downloaden?

Mocht je nieuwsgierig zijn geworden naar bovenstaande apps, dan kun je de applicaties via onze website downloaden. Hier download je de apps:

Wat zijn jouw favoriete apps?


Niek Leermakers

Niek Leermakers

Het nieuwste van Niek Leermakers

Editorial Richtlijnen